- Un litre de vi negre
- 2 cullerades de mel
- 4 claus d'especie
- 4 grans de pebre negre
- un tros petit d'arrel de gingebre fresc
- 1 branca de canyella
- La polpa d'una beina de vainilla
- la pell de mitja llimona
Per fer-ho
En primer lloc, escalfeu el vi en un cassó. Si voleu evaporat l'alcohol, feu-lo bullir i flamegeu-lo fins que s'apaguin les flames. A continuació peleu el trosset de gingebre, obriu la beina de la vainilla amb la punta d'un gavinet i extraieu-ne la polpa tot rascant-la. Tot seguit, prepareu la pell de la llimona intentant treure-li la part banca perquè no l i doni un gust amargant. Afegiu totes les especies al vi calent, la pell de llimona i la mel , removent-ho tot fins que aquesta ultima quedi ben dissolta, llavors, deixeu infusiona la barreja durant 10 minuts i passeu-la per un colador fi. Serviu el vi quan encara està calent afegint als gots una culleradeta de mel, si es vol que sigui mes doçl
(aquesta recepta a estat treta del diari de Vilanova del 4/01/08)
Anar a menù principal
2 comentaris:
Creus que estarà bo?? Prova-ho tu primer
Nuri Esta molt bo, es pren tebi no que cremi he!! els Romans ho prenien es un nectar dels deus...
Publica un comentari a l'entrada