26 de maig del 2008

FORMATGE DE TUPÍ




















  • 300 ccl. aiguardent
  • 250 gr. formatge de vaca
  • 50 gr. formatge de cabra
  • 40 gr. formatge d’ovella



Agafem els formatges, els tallem a daus no gaire grans i els fiquem dins de l’aiguardent que quedi tot ben cobert. Al cap d’un mes traiem l’aiguardent i passem els daus de formatge per la batedora fins que quedi una pasta i ja la podem posar en un pot de vidre o terrina de fang. (cal tapar-ho)

No cal posar-lo a la nevera, es conserva molt de temps.

Les barreges dels formatges van a gust del consumidor, penseu que el formatge de cabra i d’ovella dóna un gust picant, si no voleu que piqui poseu solament formatge de vaca, penseu que l’aiguardent ja té un gust fort.

Antigament, a les cases per aprofitar els trocets de formatge que quedaven durs, els estovaven amb aiguardent, així sortia el formatge del tupí.

Aquesta recepta me la va donar el masover de la Masía Massanés ubicada a la baronia de Rialb (Lleida).




Anar a menù principal

2 comentaris:

Núria ha dit...

Aquest formatge és boníssim!!!! segons ens van explicar en un celler de Sant Cugat, s'acostuma a menjar de postre amb una torradeta. Els del Celler també el fan amb formatge cabrales o roquefort amb marc de cava. Qualsevol varietat és bona....

Anònim ha dit...

Hola!
Et deixo aquest comentari per fer-te saber que em inclós un enllaç a l'Eixida al nostre bloc Olleta de verdures.
Si creus que no hi ha de ser ens ho dius, val? Que ens agradaria tenir el teu vistiplau